Vitální houby a mykoterapie pro posílení organismu

Tradiční čínská medicína využívá pro léčebné účely vedle bylin také speciální houby označované jako vitální. Jejich účinky jsou velmi různorodé, některé se hodí pro posílení imunity a některé jsou vhodné například pro cukrovku druhého typu. V Bylinné lékárně si můžete zakoupit jednotlivé vitální houby značky MycoMedica.

Naše nabídka mediciálních hub

Možná vás nepřekvapí, že jednou ze zdraví prospěšných hub je hlíva. Tu lze užívat v případě oslabené imunity, trávicích potíží, vysokém krevním tlaku i dalších zdravotních komplikacích. V sortimentu objevíte také vitální houbu Shiitake. Ta je nejen chutnou ingrediencí při vaření, ale také podporuje správné fungování cevního systému a srdce.

Pro oslabené ledviny a plíce zvolte doplněk stravy Cordyceps, který navíc posiluje celkovou imunitu organismu. Veterinární přípravek Coriolus je pak vhodný v případech herpetických virů, oparů, výskytu bradavic a také pro povzbuzení organismu při únavových stavech.

Mykoterapie v Bylinné lékárně

Jak jsme již uvedli, tradiční čínská medicína kombinuje léčbu pomocí bylin neboli fytoterapii a vitálních hub neboli mykoterapii. Zdaleka ale tyto léčebné metody nespoléhají jen na prastaré a tradiční postupy, využití bylin a hub je podloženo i řadou novodobých vědeckých výzkumů.

Vitální houby obsahují řadu unikátních prvků, které podporují zdraví lidského organismu. Jsou to různé enzymy, vitamíny, triterpeny a beta glukany schopné pozitivně ovlivnit fungování našeho těla. S výběrem vhodného produktu vám rádi pomůžeme přímo v kamenné prodejně Bylinné lékárny v Plzni. Všechny produkty však najdete i zde na e-shopu.

 

Zdroj: Encyklopedie fytoterapie a mykoterapie tradiční čínské medicíny, str. 6-10